Urtestekt lammestek med glasert fiken og granateple

Denne oppskriften er til 4 – 6 porsjoner.

Forvarm ovnen til 175 °C.

Salte og pepre steken og la hvile 1 time.

Rens og skjær chili i skiver og hakk hvitløk og urter, og bland med olje.

Gni inn steken med urteblandingen, legg den i en langpanne og dryss over grovhakkede pistasjnøtter. Rens løk og ha i pannen.

Stikk et steketermometer i den tykkeste kjøttdelen og stek lammesteken i ovnen i 60–80 minutter, avhengig av stekens tykkelse.

Når termometeret viser rundt 65°C, er steken fin og rosa.

Ta ut og la hvile. Øk temperaturen til 200°C.

Del fikener i to, legg halvdelene i en ildfast form og strø over demerasukker.

Fordel smør over fikenene.

Stek i ovnen i 10 minutter.

Del og kakk ut frøene på granateplet og strø over før servering.

Server gjerne lammesteken med yoghurt, salat og ris.

Vel bekomme!