Urtestekt lammestek med glasert fiken og granateple

En spennende variant på den tradisjonelle lammesteken.

Ingredienser

  • Olivenolje
  • Lammestek på 2½ kg
  • Salt
  • Pepper
  • 1 rød chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 neve
  • Bladpersille
  • 2 dl olivenolje
  • 100 g pistasjnøtter
  • 20 småløk
  • 6 friske fiken
  • 3 dl demerasukker
  • 100 g smør
  • 1 granateple

Denne oppskriften er til 4 – 6 porsjoner.

Forvarm ovnen til 175 °C.

Salte og pepre steken og la hvile 1 time.

Rens og skjær chili i skiver og hakk hvitløk og urter, og bland med olje.

Gni inn steken med urteblandingen, legg den i en langpanne og dryss over grovhakkede pistasjnøtter. Rens løk og ha i pannen.

Stikk et steketermometer i den tykkeste kjøttdelen og stek lammesteken i ovnen i 60–80 minutter, avhengig av stekens tykkelse.

Når termometeret viser rundt 65°C, er steken fin og rosa.

Ta ut og la hvile. Øk temperaturen til 200°C.

Del fikener i to, legg halvdelene i en ildfast form og strø over demerasukker.

Fordel smør over fikenene.

Stek i ovnen i 10 minutter.

Del og kakk ut frøene på granateplet og strø over før servering.

Server gjerne lammesteken med yoghurt, salat og ris.

Vel bekomme!