Almeida Camãleao

João er en ung vinmaker som står klar til å erobre vinverden. Vi gleder oss til å følge han på reisen.

Almeida Camãleao

En kommende stjerne på vinhimmelen?

I BBC News blir vår nye vinprodusent omtalt en av «Portugal`s go-getting young winemakers».

http://www.bbc.com/news/business-30192221

Joao Almeida er professor i vitikultur (hvordan druen vokser) og han har i tillegg et øye for design.

Etiketten som har en Cameleon avbildet skifter farge fra grønn til blå når den blir servert i den temperaturen som den skal serveres, noe som er 11 grader.

Vinmaker og eier João Almeida kommer fra en vinmakerfamilie med røtter langt tilbake i tid fra Dao, Verdes og Duoro. Han begynte tidelig å vise interesse for faget på vingården hjemme. Han fikk ansvaret for innhøstingen allerede som 16 åring. Han jobbet i familiebedriften endel år samtidig som han studerte til å bli agronom. Etter han var ferdig eksaminert ønsket den unge vinmakeren inspirasjon og kunnskap. Han begynte hos en av Portugals mest annerkjente vinmakere Anselmo Mendes. Mendes jobbet som en rådgiver for etablerte vinmakere og João var hans assistent. Etter noen år var João klar for å stå på egne ben. Han jobbet som selvstendig rådgiver både i vitikultur og vinifikasjon. I 2009 fant han noen vinmarker han mente var helt spesielle. Han kjøpte dem og fikk sin første selvstendige innhøsting 2010. 

Etter dette har han ikke sett seg tilbake. Bedriften har utviklet seg og han har kjøpt seg nye vinmarker og laget nye viner. I dag produserer selskapet vin i alle områdene hans familie var etablert. Verdes, Douro og Dâo. Men reisen har han gjort alene. I dag kjøper han også opp druer fra spesielt utvalgte bønder og produserer topp kvalitets viner.

Viner fra denne produsenten

Camaleão Alvarinho 2016 Nyhet!

Portugal`s go-getting young winemakers. 91 poeng i Wine Advocate (Parker)

Kr 164,90

Camaleão Loureiro e Alvarinho 2016 Nyhet!

Loureiro & Alvarinho fra Portugal`s go-getting young winemaker. 92 poeng i Wine Advocate (Parker)

Kr 134,90