Domaine Lafage

Vinmarker fra middelhavet til fotendene av Pyreene.

Domaine Lafage

Roussillon er det nye up and coming stedet for vin.

Historie: Jean-Marc Lafage hadde etter et tiår som konsulent og rådgiver for kjente vinmakere. I 1996 slo han og kona Eliane Lafage seg ned sør i Frankrike i Roussillon. Han etablerte seg  først som rosè produsent med Domaine Miraflors. Etter stor suksess  kjøpte han opp ytterligere vinmarker. Noen av vinmarkene ligger noen kilometer fra middelhavet mens andre ligger i fotendene av Pyreene med høyde over havet på 400 meter. Her ligger hans beste vinmarker i et kjølig klima.

I dag importeres vinen til over 40 land. De har 11 ønologer på heltid og 2 ingeniører for vitikulturelle arbeid. Og de har kun 1 som jobber med markedsføringen! All markedsføringen er i tillegg  satt bort. Lafage mener at det viktigste for han er å lage kvalitetsvin. Så blir produktene hans kjent for høy kvalitet.

Jordsmonn og klima: på grunn av sin nærhet til havet er store deler av vinmarkene sammenpakket leire. Mens de høyere plasserte vinmarkene domineres av en steintype som kalles schyst. Klimaet er tørt og skrint.

Vinmarkene dyrkes hovedsaklig økologisk og på vinplanter. Vinmarkene er for det meste over 50 år.

Lafage har et stort knippe av viner han produserer. Vinene han produserer er hovedsakelig på Grenache (Blanc, Gris & Noir), Syrah, Mourvedre, Carignan, Marsanne, Roussanne og Chardonnay. Vinmarkene er hovedsakelig over 50 år gamle.

Vitikultur og vinifikasjon: druene blir plukket for hånd og vinene er overraskende nok produsert ukomplisert. Her brukes det rustfritt stål for gjæringen på de hvite vinene og murtanker for de røde. Mens et lite antall av vinene blir gjæret på små franske eikefat.  

Viner fra denne produsenten

Domaine Lafage Cadireta 2015 Nyhet!

Fruktig vin med duft av grønne epler og lime. Vinen har et floralt preg. Behagelig og myk vin med en frisk avslutning.

Kr 149,80

Domaine Lafage Cote Est Nyhet!

Juicy og delikat vin med aroma av appelsin, blomster, fersken. Snev av både sjøsalt og honning.

Kr 134,90

Domaine Lafage La Grande Cuvèe Blanc millesime 2014

Aroma av sitron-blomst, pære og steinfrukt, hvite blomster, grønne urter og en saltholdig mineralitet. Kompleks og interessant vin som er både frisk og rik.

Kr 219,90