Duemani

Prisvinnende biodynamisk toskanaprodusent

Duemani

Ett super-Toscansk eventyr

Luca d’Attoma med sin partner Elena Celli startet sitt prosjekt i 2000 med kjøpet av et udyrket jordstykke Riparbella, naboeiendommen til mer kjente Bolgheri. Her startet de sitt livsverk med å foredle jorden til vindrue produksjon. Luca som allerede var en annerkjent og prisvinnende vinmaker og konsulent for Italienske vinhus så vinmarkene og klimaet som ideelle for vin i toppklassen.

Med utsikt ut over Toscanakysten på 200 meters høyde ligger vinmarkene. Her får de internasjonale druene Cabernet Franc, Syrah og Merlot perfekt modning. Samt at de friske vindene fra havet kjøler ned druene på natten og gir flott syre og en langsom modningsprosess. Med sin overvekt av leire og stein gir den jordsmonnet en fast struktur og  sammen med den lave fruktbarheten fører det til større karakter og kompleksitet. 

Etter en undersøkelse av eiendommen og dens unike posisjon i en vestvendt amfiteater kunne de utskille stedet for tre forskjellige druesoner. På det høyeste og med den rikeste jordsmonnet er stedet for Cabernet Franc. På den andre sonen som ligger lavere, planter de Cabernet franc sammen med Merlot. Den tredje og minste vinmarken, er spesielt steinete og tørr, og ligger i «hjertet» av vinmarkene – her er det plantet 7.000 vinstokker av Syrah.

Helt fra starten har de fulgt prinsippene om biodynamisk jordbruk og siden  2004 har deres innhøstinger av druer bært økologisk sertifisering og Demeter sertifisert biodynamisk. De bruker ikke kunstgjødsel, sprøytemidler eller plantevernmidler i vindyrkingen. Alt arbeid med jord, vinranker og frukt er gjort for hånd og det er viktig å stimulere og styrke vinmarkens biologiske energi og aktivitet. Vinlagingen skjer i trefat og sement kar uten bruk av svovel, gjær eller andre kunstige tilsetningsstoffer.

Duemani har mottatt en rekke utmerkelser for sine viner. Duemani, deres signaturvin – med samme navn som vinhuset, er en rødvin laget av kun cabernet franc-druer, har fått den høyeste premien hos Gambero Rosso. Dette er en vinguide som tar for seg alle vinene i Italia og rangerer de med poeng, der de beste vinene får tre glass. Vinen har også utmerket seg med en 21. plasss i den prestisjefylte konkurransen «Best Italian Wine Awards» 2013.

Vinmakeren Luca d’Attoma kan du lese mer om på nettsiden her

Les mer på nettsiden til produsenten her

 

Viner fra denne produsenten

Duemani Altrovino

Biodynamisk Intens rubinrød vin med fiolett kant – og modne og søtlige frutktaromaer.

Kr 333,00

Duemani Altrovino Magnum

Intens rubinrød vin med modne og søtlige fruktaromaer – og konsentrert smak.

Kr 749,90

Duemani Cifra 2014

Cifra er en ny vin fra ett av de mest spennende vinhusene i Italia, Duemani. Biodynamisk produsert, håndplukkete druer, lavt utbytte og kun manuelt arbeid i vinmarkene. Prisen er kun 175,-

Kr 174,90

Duemani Cabernet Franc

Intens rubinrød med kompakt kjerne og modne aromaer med deilig bærfrukt.

Kr 845,40

Duemani Si Rosato

Dyp, lys rød rosé med fyldig og fruktig smak – en herlig syrlighet!

Kr 260,00

Duemani Suisassi

Intens og ren syrah med biodynamisk sertifisering.

Kr 799,90