J et G Goisot

Sertifisert biodynamisk vin av topp klasse.

J et G Goisot

Opprinnelig var Saint-Bris en Chablis-appelasjon. Etter vinlusens inntreden sent 1800-tallet (phylloxera) ble regionen overført til Cote d`Auxerre og gradert med Bourgogne-status. Dette var uheldig fordi vinmakerne og bøndene fikk mye mindre for druene og vinen sin. En av fordelene derimot var at regionen kunne dyrke andre druer enn chardonnay. Saint-Bris er nå kjent for å lage kvalitetsvin på sauvignon blanc på det kjente kalkrike (Exogyra Virgula) chablis-jordsmonnet.

Vinmakerene Guilhem og Jean-Hugues Goisot jobber hardt for å lage vin av topp klasse. De har respekt for naturen og lager sertifisert biodynamisk vin. De bygger opp plantene slik at de selv skal motstå sykdomsangrep. De har lavt utbytte på vinene, lavere en mange av de beste vinene i Cote d`or (Burgunds prestisjevinmarker) og Sancerre. Goisot setter sammen det beste fra to regioner og resultatet må rett og slett smakes.

Dette kommer frem på etiketten “Sauvignon de Saint Bris Exogyra Virgula».

 

Viner fra denne produsenten

Goisot. Irancy «Les Mazelots»

Det må ikke være biodynamisk. Men det får frem de rene og fine smakene i Pinot Noir-druen.

Kr 299,90

Sauvignon de St Bris Goisot 2013

Biodynamisk vin på gamle vinstokker med jordsmonn som i Chablis

Kr 204,90