Weingut Tesch

Winemaker of the Year 2012

Weingut Tesch

Weingut Tesch er en familieeid vingård i Nahe-regionen i Sørvest-Tyskland. Vinhuset har vært drevet av Tesch-familien siden 1723.

Dr. Martin Tesch som har en tittel i mikrobiologi, begynte i foreldrenes vingård i 1996. Etter at Martins far ble pensjonist fikk Martin muligheten til å rekonstruere hele eiendommen og forandret alt.  

Når Martin fikk muligheten til å rekonstruere hele eiendommen var det første han gjorde å fjerne alle vinstokker som ikke var riesling eller klassifisert som Grosses Gewächs (Grand Cru). Han ville fokusere på tørre viner og han begynte å definiere sine vinmarker etter terroir. Etikettene fikk farge etter jordsmonn, for eks er Karthäusers etikett brun som forvitret og steinete dyp jord. De plukker sine druer for hånd og vinen spontangjæres med naturlig gjær uten chaptalisering. Resultatet er svært tørr og stålren vin.

Omleggingen ble markert med lanseringen av en ny rieslingvin, Unplugged. Dette er hva man kan kalle en naturlig vin. Alt gjøres for hånd. Stor verdi er plassert i miljøvennlig vindyrking og vinen er ikke behandlet på noen måte. Mosten får gjære så lenge som nødvendig. Prosessen får ikke forstyrres – uten blending, ingen søtningsstoffer. Resultatet er en utmerket Riesling, så ekte og ren som den kan være. Vinen dufter intens mineral med en fin typisk fruktighet. Smaken er raffinert og elegant, med middels fylde og et rent uttrykk. Ettersmaken er lang og aromatisk med en forfriskende syre. «I en tid med masseproduksjon representerer Unplugged det grunnleggende» forklarer Tesch. Unplugged er en ren og tørr riesling på flaske uten klaring eller filtrering.

Vinhuset er rangert blant de beste vinhusene i Tyskland og ble kåret til Winemaker of the year i 2012 av Frankfurter Allgemeine, den største tyske dagsavisen.

www.weingut-tesch.de 

Viner fra denne produsenten

Weingut Tesch Karthäuser

En fruktig rødvin med stram og balansert struktur – og behagelig finish.

Kr 129,90

Weingut Tesch Königschild Riesling

En rieseling gjort for hånd med konsentrert duft og fruktig smak.

Kr 189,90

Weingut Tesch Riesling Trocken

En frisk og fruktig riesling med saftig smak – alt arbeid gjort for hånd!

Kr

Weingut Tesch Unplugged

En frisk og fruktig riesling båret frem av miljøvennlig vindyrking.

Kr