Amore Assoluto 2015 økologisk Ny pris!

Økologisk vin produsert med kjærlighet

Varenr. 5406701

Produsent Antiche Terre Venete

Distrikt Italia, Sicilia, Veneto

Vintype Rødvin

Drue Corvina, Merlot og Syrah

Syre 5,7 gram per liter

Sukker 7,0 gram per liter

Duft krydret plomme, kirsebær og bringebær.

Farge Intens rubin fiolett

Bruksområder Lam og sau, Ost, Pasta, Storfe, Tapas

Sortiment Bestillingsvare

Utsalgspris Kr 119,90

Produktblad Last ned PDF

Historie: Amore er  et resultat av ungdommelig iver, innovasjon og engasjement. Amore Assoluto er den første vinen i en serie på tre laget av den nye generasjonen vinmakere på gården. Amore Assoluto er den røde, «Oro» den hvite og «In Rosa» som navnet antyder er en rosè. Hele serien er økologisk produsert.

Amore Assoluto er inspirert av kjærlighetshistorien mellom Romeo og Juliet som utspilte seg i vinmakeren Riccardos egen hjemby Verona. Målet var å lage vin med en frisk og fruktig karakter, modent krydret med en balansert avslutning og en diskret naturlig sødme. Den skulle ikke bare kunne drikkes til mat, men også kunne nytes resten av kvelden.

Jordsmonn og klima: Merlot og Syrah druene har vokst i vulkansk jord og fått sin fulle modning under solen på Sicilia som her tilfører vinen et saftig bærpreg og fylde. Corvina druen kommer fra Valpolicella og tilfører vinen frukt og eleganse.

Vinifikasjon: Druene blir varsomt presset og gjæret i store ståltanker. Lagringen foregår også på ståltanker slik at vinens fruktige karakter blir fremtredende

Les mer om vinen hos Vinmonopolet.