Antiche Terre Ripasso Superiore 2015

Saftig, rund og smaksrik med toner av kryddder og mørke bær.

Varenr. 5869101

Produsent Antiche Terre Venete

Distrikt Italia, Veneto

Vintype Rødvin

Klassifisering DOC Valpolicella Superiore

Drue Corvina Veronese, Rondinella

Bruksområder Ost, Storfe, Storvilt

Sortiment Basisutvalget

Utsalgspris Kr 189,90

Horeca-pris Kr 153,20 eks.mva.

Produktblad Last ned PDF

Historie: Antiche Terre dyrker sine druer i Valpantena = ”Vinenes dal”.  Det var Vittorino Sancassani, farfar til dagens eier Luciano Sancassani som som begynte å dyrke druer tidlig på 1900 tallet. Antiche Terre har i dag bygget et vineri som drives på moderne solcelleteknikk. De ønsker å drive så skånsomt for miljøet som mulig og på sikt ønsker å legge om til et hel-økologisk drift.

Jordsmonn og klima: vinmarkene for ripassoproduksjon ligger som terrasser i åsene rundt Valpantena-dalen. Valpantena-dalen er ideel for  vinproduksjon. Den er litt kjøligere enn i Valpolicella noe som gir mer elegante viner. Samtidig på grunn av helningene i åsene får druene gode solforhold som gir den gode solmodne vinen.  

Vinifikasjon: Tradisjonelle metode: Druene selekteres og håndplukkes og gjennomgår en gjæring. I desember eller begynnelsen av januar tilsettes vinen så drueskallet fra produksjonen av Amarone. Valpolicella Ripasso gjennomgår i denne prosessen en ekstra gjæring også kalt «annengangsgjæring» Deretter lagres vinen i ca 10 måneder i både små franske eikefat og større eikefat. 

 

 

 

 

Les mer om vinen hos Vinmonopolet.