Antiche Terre Ripasso 2015

Fruktig og fyldig valpolicella med duft av kirsebær og mørk sjokolade.

Varenr. 5220001

Produsent Antiche Terre Venete

Distrikt Italia, Veneto

Vintype Rødvin

Klassifisering DOC Valpolicella

Drue Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella

Syre 5,0 gram per liter

Sukker 5,0 gram per liter

Bruksområder Lam og sau, Ost, Pasta, Storfe, Svin

Sortiment Basisutvalget

Utsalgspris Kr 149,90

Produktblad Last ned PDF

Vi er meget stolte av at vår Ripasso, Antiche Terre Venete 2015 er vinner av «Mundus Vini» guldmedalje i 2017 fra «20 th Grand International Wine Award» – Messens beste ripasso.  

Historie: Antiche Terre dyrker sine druer i Valpantena = ”Vinenes dal”.  Det var Vittorino Sancassani farfar til Luciano Sancassani som i dag driver Antiche Terre som begynte å dyrke druer tidlig på 1900 tallet. Antiche Terre bygget et nytt vineri som drives på moderne solcelleteknikk. De ønsker å drive så skånsomt for miljøet som mulig og på sikt ønsker å legge om til et hel-økologisk drift.

Jordsmonn og klima: vinmarkene for ripassoproduksjon ligger som terrasser i åsene rundt Valpantena-dalen. Valpantena-dalen er ideel for  vinproduksjon. Den er litt kjøligere enn i Valpolicella noe som gir mer elegante viner. Samtidig på grunn av helningene i åsene får druene gode solforhold som gir den gode solmodne vinen.  

Vinifikasjon: Druene selekteres og håndplukkes og gjennomgår en gjæring. I desember eller begynnelsen av januar tilsettes vinen så drueskallet fra produksjonen av Amarone. Valpolicella Ripasso gjennomgår i denne prosessen en ekstra gjæring også kalt «annengangsgjæring» Deretter lagres vinen i ca 10 måneder i både små franske eikefat og større eikefat. 

 

 

Les mer om vinen hos Vinmonopolet.