Villa Giada Dedicato Barbera d’Asti Nizza

Rik på smak, moden og frisk på engang. Topp barbera fra Nizza i d`Asti.

Varenr. 2274801

Produsent Villa Giada

Distrikt Italia, Piemonte

Vintype Rødvin

Klassifisering DOCG

Drue Barbera

Bruksområder Fisk, Lam og sau, Lyst kjøtt, Småvilt, Storfe, Storvilt

Sortiment Bestillingsvare

Utsalgspris Kr 309,90

Horeca-pris Kr 247,60 eks.mva.

Produktblad Last ned PDF

Dedicato er prestisjevinen til Andrea Faccio, eieren og vinmakeren av Villa Giada. Området hvor druene dyrkes er Nizza, et område rundt landsbyen Nizza Monferrato, i nærheten av Agliano Terme. Her er det ideele forhold for druen i forhold til jordsmonn og solforhold. Dette området som er et DOCG område i Asti nevnes i samme åndedrag som Barolo og Barbaresco. Mer informasjon om Nizza finner du på www.ilnizza.net
Vinmarkene til Dedicato er opptil 75 år og dyrket kun på 1 hektar. Vinproduksjonen er liten, maksimum 6000 flasker med spesielt fokus på kvalitet. Druene er håndplukkede og selekterte. Resultatet av dette var at vinen fikk meget høy konsentrasjon.  Andrea så at vinen trengte lang fatbehandling. Best resultat fikk han på de små fatene, noe som resulterte i ca 18-20 måneder på «små» 300 liters franske barrique (50% nye og 50% gamle). Navnet «Dedicato» betyr dedikert og henspiller på gleden og dedikasjonen over hans sønn Federico som ble født samme år som vinen ble lansert, nemlig 1999. 
Dedicato Barbera d’Asti Nizza er en herlig rødvin som smaker av modne røde frukter og skogssopp. Vinen har et godt balansert fatpreg med en lang ettersmak og slepne tanniner. Vinen passer meget godt til kjøtt, lam og sau.  

Les mer om vinen hos Vinmonopolet.