Domaine des Deux Roches Saint-Veran Vieilles Vignes 2014

Kompleks, livlig og strukturert. Rik og fruktig med med godt integrert eikepreg. God lengde på ettersmaken med et mineralsk innslag.

Varenr. 9196001

Produsent Domaine des Deux Roches

Distrikt Burgund, Frankrike

Vintype Hvitvin

Klassifisering AOC Saint-Veran

Drue Chardonnay

Bruksområder Fisk, Lyst kjøtt, Ost

Sortiment Bestillingsvare

Utsalgspris Kr 229,00

Horeca-pris Kr 179,90 eks.mva.

Produktblad Last ned PDF

Historie: Jean-Luc Terrier og Christian Collovray etablerte i 1986 Domainet Deux Roches. «Deux Roches» betyr to klipper, som følge av den flotte utsikten vingården har til de to historiske og vernede klippene, Solutré og Vergisson. Vinmakerne og eierne har sans for hardt arbeid og at vinene skal uttrykke særegenheten til jordsmonnet. I 1994 ble Domaine Des Deux Roches utnevnt til ”Vinegrower of the Year “ i Gault-Millau guiden.    

Jordsmonn og klima: Saint-Veran Vieilles Vignes er et utvalg av gamle og yngre vinstokker. Enkelte av dem er opptil 90 år gamle. 

Vinifikasjon: Druene presses lett i en pneumatisk press og mosten får tid til å hvile ved lav temperatur. En langsom gjæring er gjort i temperaturkontrollerte ståltanker (50%) og  gamle eikefat (50%) for å bevare frukten og formidle jordsmonnet. Etter malolaktisk gjæring lagres vinen sur lie til april. Så tilslutt ligger den på gamle og nye fat i 3-5 måneder.

 

Les mer om vinen hos Vinmonopolet.