J. Laurens Cremant de Limoux 2015

En Cremant med Champagne-signatur. Nå kun 5 gram sukker i dosage.

Varenr. 5219701

Produsent Domaine J. Laurens

Distrikt Frankrike, Languedoc-Roussillon

Vintype Musserende vin

Klassifisering AOC Crémant de Limoux

Drue 35 % Chardonnay, 15 % Chenin Blanc, 20% Mauzac og 30 % Pinot Noir

Alkohol 12,5 %

Syre 5,5 gram per liter

Sukker 5 gram per liter

Duft Modne røde epler, med balansert toner av brioche og lime

Bruksområder Aperitif, Fisk, Skalldyr

Sortiment Bestillingsvare

Utsalgspris Kr 155,00

Produktblad Last ned PDF

Historie: I fotenden av Pyrineene i vinregionen Languedoc ligger Limaux. Området er kjent for å være det originale området for musserende vin, der boblene ble beskrevet av Benedictine monkene allerede i 1531, et hundreår før Champagne.  

Michel Dervin eier og vinmaker kom opprinnelig fra Champagne. Han likte ikke pris-utviklingen i området og mente at det var for dyrt i forhold til kvalitet. Han brukte lang tid på å analysere hvor man kunne finne vinmarker rimeligere, men hvor kvaliteten kunne være tilsvarende. Disse forholdene fant han i Pyrineene sitt kjølige klima og kalkrike jordsmonn. Han kjøpte derfor vinmarker  i den lille landsbyen La Digne d’Aval i Limoux. Han har i dag over 30 hektar med vinmarker.

Jordsmonn og klima: Vinmarkene ligger i et mikroklima som er skjermet fra øst og vest av to små fjell områder. Her råder det et varmt og tørt klima med kjølige netter, som gjør at druene utvikles langsomt og får den karakteristiske friskheten, ideelt for musserende viner.

J. Laurens 2015 har nå kommet med 5 gram sukker i dosage. Det er i tillegg en «tete de cuvee». Det betyr at champagnen er laget av første og annen gangs pressingen, som er den beste juicen fra druene.

Vinifikasjon: Vinen er laget iht tradisjonell metode og lagring på flaske er  minst 15 måneder.

Les mer om vinen hos Vinmonopolet.