Domaine Lafage Cayrol 2015

Ingen lager bedre vin sammenlignet på pris enn Jean Marc Lafage – Parker «the wine Advocate» Historie: Jean-Marc Lafage hadde […]

Varenr. 8041901

Distrikt Frankrike, Languedoc-Roussillon

Vintype Rødvin

Drue 100 % Carignan

Alkohol 14,5 %

Syre 3,5 gram per liter

Sukker 3,5 gram per liter

Bruksområder Lam og sau, Storfe, Svin

Sortiment Basisutvalget

Utsalgspris Kr 151,00

Produktblad Last ned PDF

Ingen lager bedre vin sammenlignet på pris enn Jean Marc Lafage – Parker «the wine Advocate»

Historie: Jean-Marc Lafage hadde jobbet i tiår som rådgiver og konsulent for andre vinmakere. I 1996 slo han seg ned i Roussilon, Perpignan. Han har med tiden bygget opp et verdensomspennende renomè for sitt Domaine.  I dag har han ansatt 11 ønologer og 2 ingeniører. Men kun 1 som jobber med markedsføringen! Lafage mener at det viktigste for han er å lage kvalitetsvin. Så får andre ta seg av markedsføringen.

Jordsmonn og klima: Cayrol er en enkeltvinmarksvin, hvor druene vokser på 60 år gamle vinstokker, i høytliggende vinmarker i Vallée de l´Agly, i hjertet av Roussillon, mellom Perpignan og Middelhavet. Jordsmonnet er mørkt, preget av mye grå skifer (grå silex). Nordavinden holder vinmarkene tørre og kjølige.

Vinifikasjon:  håndplukkede druer, langsom og skånsom gjæring, der kun 10 % av vinen gjæres på franske eikefat. Dette for å bevare den flotte fruktkvaliteten og jordsmonspreget på Carignan.