Le Grand Ballon, Sauvignon Blanc 2016

En herlig leskende hvitvin med saftig smak og fin syrlighet.

Varenr. 1453901

Produsent Domaine Joël Delaunay, Le Grand Ballon

Distrikt Frankrike, Loire

Vintype Hvitvin

Klassifisering Vin de Pays de Val de Loire

Drue Sauvignon Blanc

Bruksområder Aperitif, Fisk, Grønnsaker, Skalldyr, Tapas

Sortiment Basisutvalget

Utsalgspris Kr 129,90

Horeca-pris Kr 104,38 eks.mva.

Produktblad Last ned PDF

Joel Delaunay, Le Grand Ballon Sauvignon Blanc er en fruktig og leskende vin. Vinen dufter av grønne nesler,solbær og grapefrukt. Den har en fin syrlighet som gir vinen en delikat «freshet».

Domaine Delaunay ligger sentralt i Loire mellom Chenonceaux og Chambord, øst for Tours på venstreside for Cher. Domaine Joel Delaunay dekker 27 hektar i AOC Touraine i kommunen Pouile`. Eiendommen har eksistert i 5 generasjoner. I 1965 tok Joel Delaunay over og ga den navnet den har i dag. De siste 50 årene har domainet utviklet seg. Dette gjelder planting, bygging av kjeller, showrom og teknologisk utvikling. Thierry gjennomførte ønologistudie i Bordeaux og begynte å jobbe på gården i 1998. I 2004 tok han over gården for Joel, men han har valgt å beholde navnet til sin far på vinen, Joel Delaunay, Le Grand Ballon, Sauvignon Blanc. 

Jordsmonnet i Touraine er en blanding av flint, leire og steiner, kalt «perruches». Druen i «Le Grand Ballon» er; Sauvignon blanc 100%. Klimaet er mildt på grunn av den maritime påvirkningen. Vinen er miljøsertifisert og det er lavt utbytte på avkastningen. Dette resulterer i en ren og tydelig smak. Vinen ligger itillegg på bunnfallet i 3 måneder (sur lie), noe som gir vinen en god fylde.

 

Les mer om vinen hos Vinmonopolet.