Duemani Suisassi

Intens og ren syrah med biodynamisk sertifisering.

Varenr. 9212401

Produsent Duemani

Distrikt Italia, Toscana

Vintype Rødvin

Klassifisering GT Toscana

Drue Syrah

Bruksområder Ost, Storfe, Storvilt

Sortiment Bestillingsvare

Utsalgspris Kr 799,90

Horeca-pris Kr 654,20 eks.mva.

Produktblad Last ned PDF

Duemani Suisassi 2009 er en av toppvinene til den super-toscanske produsenten Duemeni. Suisassi er basert på 100% Syrah. Vinen ble utnevnt til en topp-plassering i «Best Italian Wine Awards» 2013.

Vinmarkene ligger i Riparbella, nabotomten til mer kjente Bolgheri. Vinmarkene ligger på 200 meters høyde med utsikt over toscana-kysten. Vinmakeren Luca har her selv ryddet jorden og plantet vinmarkene. Han hadde lang erfaring som vinmaker og vinkonsulent og betraktet område som meget godt egnet for vinproduksjon.    

Resultatet er vin i verdensklasse.

Intens og ren typisk syrah, kraftig og harmonisk, innslag som bjørnebær, myrtel, tobakk og hvit pepper. På smaken er Suisassi presis, varm frukt og elegant friskhet og med silkeaktige tanniner.

Duemani Suisassi er sertifisert biodynamisk av Demeter. De bruker ikke kunstgjødsel, sprøytemidler eller plantevernmidler i vindyrkingen. Alt arbeid med jord, vinranker og frukt er gjort for hånd og det er viktig å stimulere og styrke vinmarkens biologiske energi og aktivitet. Vinlagingen skjer i trefat og sement kar uten bruk av svovel, gjær eller andre kunstige tilsetningsstoffer.

Druene er gjæret og lagret i barriques. 2/3 deler i nye fat og resterende i eldre fat, i ca 12 måneder. 

 

Les mer om vinen hos Vinmonopolet.