Villa Giada Barbera d’Asti suri

Nydelig rødvin med typiske barbera-karakteristikker og duft av kirsebær, røde frukter og krydder.

Varenr. 1543101

Produsent Villa Giada

Distrikt Italia, Piemonte

Vintype Rødvin

Klassifisering DOC Barbera d’Asti

Drue Piemonte

Bruksområder Lyst kjøtt, Ost, Pasta, Storvilt, Svin

Vecturanr. 130202

Sortiment Bestillingsvare

Utsalgspris Kr 134,90

Horeca-pris Kr 110,60 eks.mva.

Produktblad Last ned PDF

Villa Giada er en familiedrevet vingård som ligger i hjertet av Asti. Gården er drevet etter økologiske prinsipper og Andrea har stor respekt for naturen. Han mener at man må kombinere moderne teknologi med tradisjonell kunnskap for å best kunne utrykke jordas egenskaper, dens «terroir».
 – I believe firmly in the respect of nature and environment were I live. The philosophy of good, clean and right brings me to follow always criterion of environmentally compatible agriculture, today called «biological», sier Andrea Faccio. Villa Giada Barbera d’Asti Suri er klassifisert på øverste nivå av italiensk vin, DOCG og som «Ecofriendly».
Navnet «Suri» kommer av navnet på vinmarkene og betyr solfylt. Vinmarkene har en meget god soleksponering med en vest/sydvest-vendt helning.  Druene er håndplukket og kun de beste druene benyttes. Gjæringen og modningen foregår på ståltanker.
Vinen har deilige toner av kirsebær og røde frukter på duft. Smaken er fruktig, frisk og sjenerøs, de typiske karakteristikkene av barbera. Bløt smak og en fruktig finish. Ingen eikefatslagring.

Passer til de fleste pastaretter, gryteretter av svin eller okse, harde oster som parmesan og skinke, for eks parmaskinke.

Les mer om vinen hos Vinmonopolet.