Weingut Tesch Königschild Riesling

En rieseling gjort for hånd med konsentrert duft og fruktig smak.

Varenr. 9941201

Produsent Weingut Tesch

Distrikt Nahe, Tyskland

Vintype Hvitvin

Drue Riesling

Bruksområder Fisk, Skalldyr

Sortiment Bestillingsvare

Utsalgspris Kr 189,90

Produktblad Last ned PDF

«Winemaker Of The Year»

Historie: Weingut Tesch er en familieeid vingård i Nahe-regionen i Sørvest-Tyskland. Vinhuset har vært drevet av Tesch-familien siden 1723. Dr. Martin Tesch som har en tittel i mikrobiologi, begynte i foreldrenes vingård i 1996. Etter at Martins far ble pensjonist tok Martin over. Det første han gjorde var å fjerne alle vinstokker som ikke var riesling eller klassifisert som Grosses Gewächs (Grand Cru). Han ville fokusere på tørre viner og han begynte å definiere sine vinmarker etter terroir. Etikettene fikk farge etter jordsmonn. 

Vinhuset er rangert blant de beste vinhusene i Tyskland og ble kåret til Winemaker of the year i 2012 av Frankfurter Allgemeine, den største tyske dagsavisen.

Jordsmonn og klima: Königsschild ligger på toppen av åsen bak landsbyen Langenlonsheim. Det overste lagret i jordsmonnet i Königsschild består av kalk, med kvartsitt under. På det bratteste er helningsgraden 30%, og det er kun Grosse Gewächs Riesling som dyrkes her. Nahe har et av de mest varierte jordsmonn i hele Tyskland, og geologistudenter drar på studietur hit for å finne flest mulige jordsmonn innenfor et lite område. 

Vinifikasjon: Alt arbeid i vinproduksjonen er gjort for hånd, ingen chaptalisering eller bruk av konsentrert most.

Les mer om vinen hos Vinmonopolet.